Üniversitemiz Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nde 59 Yaşındaki Hastaya Fizyolojik Kalp Pili İmplantasyonu Gerçekleştirildi


Üniversitemiz Hastanesi Kardiyoloji Bölümü tarafından 59 yaşındaki hastaya son yıllarda tüm dünyada uygulamaya konulan ülkemizde de yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan özel bir yöntem ile kalp pili ameliyatı uygulandı.

Hastanemize bayılma nedeni ile gelen hastanın yapılan değerlendirilmeleri sonucunda kalp ritim bozukluğu tanısı konuldu. Bunun üzerine hastaya normal kalp pillerinden farklı olarak kalbin elektrik sistemine tamamen uyum sağlayan “fizyolojik kalp pili” ameliyatı başarı ile gerçekleştirildi.

Mersin Üniversite Hastanesi Kardiyoloji Anabilim dalı yapılan işlem ile ilgili olarak konuşan Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Türkay Özcan; “Bayılma nedeni ile gelen hastamıza son dönemde dünyada yaygın bir şekilde uygulanan ve ülkemizde yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan özel bir yöntemle kalp pili ameliyatı yapıldı. Eski teknolojide yerleştirilen kalp pilleri kalbin elektrik sistemine değil kalp kasına monte edilirken, bu yeni işlemi özel kılan durum ise kalp pilinin tamamen kalbin kendi doğal elektrik sistemini kullanmasıdır. Diğer pillerden farklı olarak kalbin kendi elektrik sistemine monte edilen kablolar sayesinde “fizyolojik” olarak da tanımlanan, sağlıklı kalp ile uyumlu kalp atımları sağlanmaktadır. Eskiden kalp pili olan hastalar ne yazık ki MR cihazına giremiyorlardı. Daha yeni pillerin büyük kısmında hastalar MR cihazına girebilmektedir ancak girmeden önce pile MR için ayarlama gerekmektedir. Hastamıza taktığımız cihaz ise en teknolojik kalp pili olup MR cihazına girerken herhangi bir ayar yapılmasına gerek yoktur. Bu sayede acil durumlarda vakit kaybının önüne geçilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Bölüm doktorlarımız hastanın genel durumunun gayet iyi olduğunu ve yakın zamanda taburcu edilebileceğini belirtti.

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü





  • 2025-03-04 09:27:17
  • 488