Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da 4 Şubat Salı günü Ulusal İstihdam Stratejisi Tanıtım ve İŞKUR Gençlik Programı’nın Başlatılması Toplantısı’nda kamuoyuna duyurduğu İŞKUR Gençlik Programı kapsamında İŞKUR ile Üniversitemiz arasında iş birliği protokolü imzalandı.
10 Şubat Pazartesi günü Üniversitemiz Senato Odası’nda düzenlenen protokol imza törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yunus Emre Akalın, Üniversitemiz Genel Sekreteri İsa Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcımız Uğur Ünal, İŞKUR Müdür Yardımcısı Ercan Gön ve İŞKUR Gençlik Programı Servisi Şefi Mustafa Mert katıldı.
“Öğrencilerimizi İş Hayatına Donanımlı Bir Şekilde Hazırlayacağız”
Protokol imza töreninde konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, geleceğimizin teminatı gençlerimizi iş hayatına erkenden ve donanımlı bir şekilde hazırlayacak Gençlik Programı’nın Mersin Üniversitesi’nde uygulanacak olmasından dolayı gurur duyduklarını ifade etti. Prof. Dr. Erol Yaşar, program ile üniversitemizin eğitim yaklaşımı ve Gençlik Programı sayesinde gençlerimizin, hem teorik hem de pratik eğitimlerden yararlanarak iş dünyasında gereken becerileri edinme fırsatı bulacağını ifade etti.
Öğrencilerimizin iş başında öğrenme imkânı sayesinde sahada deneyim kazanarak mezuniyet sonrası iş bulma süreçlerinin daha kolay hale geleceğini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, İŞKUR Genel Müdürü ile sürece emek ve katkı sunan herkese teşekkürlerini iletti.
Başvuru Şartları ve Koşullar Neler?
Programa başvuracak öğrencilerin örgün eğitimde aktif olması, aile gelirinin 3 asgari ücretin (66.312 TL) altında bulunması ve son bir ay içinde işsiz olması gerekiyor. Öğrenciler haftada en fazla 3 gün çalışabilecek ve günlük 1.083 TL ödeme alacaklar. Bu kapsamda ayda 5 gün çalışanlar 5.415 TL, 14 gün çalışanlar ise 15 bin 162 TL gelir desteği alabilecek. Ayrıca, katılımcıların genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primleri de İŞKUR tarafından karşılanacak.
Başvurular, 10-14 Şubat tarihleri arasında İŞKUR Gençlik Platformu veya İŞKUR Mobil Uygulaması üzerinden yapılacak. Öğrenciler, program hakkında detaylı bilgiye "genclik.iskur.gov.tr" adresinden ulaşabilecekler.
Öğrencilerimizin mesleki tecrübe kazanmalarını ve kariyer gelişimlerini desteklemek, iş gücünü artırmak ve çalışma disiplini kazandırmak amacıyla imzalanan protokol kapsamında Üniversitemiz öğrencileri; iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, bağımlılıkla mücadele eğitimi iş ahlakı, motivasyon ve stres yönetimi eğitimi, kişiler arası ilişkiler ve etkili iletişim eğitimi, finansal okuryazarlık eğitimi iş kulübü atölye çalışması, kariyer danışmanlığı, iş arama becerilerinin geliştirilmesi gibi konularda eğitimler de alacak.
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü
- 2025-02-10 17:00:55
- 2510